12 Eylül arifesinde kapatılan Tüm Teknik Elemanlar Derneği’nin (TÜTED) son genel başkanı Aykut Göker tarafından korunan yaklaşık 4 bin sayfalık TÜTED belgeleri, 2014 yılında tutedarsiv.org adresinden yayınlanmaya başladı. 2018 yılına kadar yayında kalan web sitesinin yeniden tasarımı ve kurumsal olarak sahiplenilerek yayınında sürekliliğin sağlanabilmesi için Bilgisayar Mühendisleri Odası, Aykut Göker’in vefatı sonrasında siteyle ilgilenen eski TÜTED üyeleriyle iletişime geçerek çalışmalara başladı ve site Aykut Göker’in 82. doğum gününde, 12 Mart 2020 tarihinde yayına açıldı. https://tutedarsiv.org.tr/
Tüted Arşivi yayında...
En Çok Okunan Makaleler
- CBT Politik Bilim - A. Göker
- CBT Politik Bilim - A. Göker (2) 400- 499
- Otomotiv Ana Sanayii Teknolojik Durum Değerlendirme Çalışması / Firmalar Raporu
- Osman Gürel Hocamızdan Bilim ve Sanatın Aydınlığı...
- Türkiye Enerjide Ne Yapmalı, Nasıl Yapmalı...
- CBT Politik Bilim - A. Göker 3 300- 399 arası
- Tüted Arşivi yayında...
- CBT Politik Bilim - A. Göker 4 200- 299 arası
Platform Hakkında
Türkiye, 1960’lı yıllardan bu yana, ulusal ölçekte uygulanmak üzere, bilim ve teknoloji alanında politika tasarımları üreten bir ülkedir.
1990’ların politika tasarımında, bilim ve teknolojide yetkinleşmek kadar, bilim ve teknolojiyi ekonomik ve toplumsal bir faydaya dönüştürmede; kısacası, ‘teknolojik inovasyon’da yetkinleşmek de hedef alınmıştır.
Ne var ki, sürekli olarak politika tasarlayan bu ülke, tasarladığı politikaları ya hiç yürürlüğe koymadan rafa kaldırmış ya da 1990’lı ve 2000’li yıllarda olduğu gibi, tam uygulayamamıştır.
Oysa, hepimiz biliyoruz ki, Dünya pazarlarındaki rekabet üstünlüğü yarışında, bilim, teknoloji ve teknolojik inovasyondaki üstünlük belirleyici olmaktadır. Kimler bu üstünlüğe sahipse, dünya nimetlerinin paylaşımında, onlar söz ve karar sahibidirler. Bu yetkinliğe sahip olamadığı takdirde, Türkiye için, kabûl edilebilir bir gelecek yoktur.
Türkiye için tek stratejik seçenek bilim, teknoloji ve teknolojik inovasyonda yetkinleşmektir. Yetkinleşme elbette toplum içindir; toplumun bütün katmanlarının refahı ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak içindir.
Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Politikaları Tartışma Platformu’nda buluşanlar, bu politikalar ve uygulamaları konusunda söyleyecek sözü olanlardır ve görüşlerini sizlerle paylaşmak, sizlerin de görüşlerinize burada yer vermek istemektedirler.
Dostlukla ve sevgiyle... Harun Aykut Göker / 27.06.2002
Son Makaleler
- TÜBİTAK, Bilim ve Teknoloji Politikası ve Türkiye
- WIPO-Küresel Yenilik Endeksi 2019’un söyledikleri - I
- WIPO-Küresel Yenilik Endeksi 2019’un söyledikleri - II
- Kurumsal Yönetişime Genel Bir Bakış
- Üç Boyutlu Printer Teknolojisi ve Üçüncü (?) Sanayi Devrimi
- Salgın devam ederken ekonomi düzelebilir mi? – Bir mikrosimülasyon analizi
- Hakem – Makem, Editör – Meditör, Bilim – Milim …
- Karma Ormancılık Üretim Sistemleri ve Türkiye’nin Kırsal Kalkınma Sorunu
- Neden Endüstri 4.0? Endüstri 4.0’a Neden İhtiyaç Duyuyoruz?....
- Bilim Teknoloji Odak alanlarımız